2013. december 10., kedd

Blogturné Karácsony - 10. nap


Mi az a Blogturné Karácsony? 

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunkat "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!


December 10. - Még 14 nap van karácsonyig

Miközben J magáról és a fajtájáról mesél, A valami furcsa zajra lesz figyelmes.
– Pszzt! Önök nem hallották? – kérdezi a Nagymester.
– Mi van szivi, nálad is jönnek a hangok? – szól közbe akadozó nyelvvel B, mialatt a kanapéhoz szédeleg, hogy elnyúlhasson rajta legjobb barátjával, Kalashnikovval karöltve.
– Háborodott nőszemély…
Újabb kaparászás hangja szűrődik be, amire már mindannyian felfigyelnek.
– A tetőnél! – kiált fel Ch, és azzal a lendülettel előrántja díszes markolatú kardját.
Már épp elindulna, amikor ütődés-koppanás- ütődés-koppanás után felbukkan a lángok között egy fényesen izzó valami, hátán – már ha a valaminek lehet háta – egy piros zsákkal. A vendégek egy emberként hőkölnek hátra.
– Vissza, ördögi teremtmény! – kiált fel egyszerre Ch és A.
Ekkor a fénylény emberi alakot kezd ölteni, végül pedig megjelenik előttük egy magas, sötéthajú, vakítóan zöld szemű srác. – Mondhatom, ez aztán a vendégvárás… – szólal meg gúnyosan, majd a másodperc töredékrésze alatt C mellett terem, és megpuszilja a feje búbját. – Nagyon kitettél magadért – kacsint a lányra.
– Köszönöm.
– Azt viszont elfelejtetted mondani, hogy ennyi ember, és… furcsa szerzet lesz jelen. Az a repkedő lény elég bizarr volt.
– Furcsa szerzet? – csattan fel J dühösen, orrából gomolygó füsttel. – Hamut csinálok belőled, ha még egyszer sértegetni mersz!
– Nyugi, cica, vagy madár, vagy bánom is én, mi vagy. Lazíts egy kicsit, még a végén felrobbansz. Egyébként is, a hamu fázison már rég túlléptem, ha nem vetted volna még észre, egy gyémánt áll előtted.
– Mi van a zsákodban, Da? – vág közbe C, mintegy megmentve ezzel a helyzetet.
– Hát tudod, van benne néhány E.T., Wall-e, R2D2 figura, meg lássuk csak…
– Bocsi, hogy közbeszólok, de te nem hallottál még arról, hogy az ajándékokat közösen szokás kinyitni, és nem előre elárulni? – szólal meg az eddig oly csöndes Cl.
Da lemondóan sóhajt egyet. – Látom, hiányzott a parti fénye, de ne aggódjatok, most végre itt vagyok. Pörgessük fel ezt a bulit! Van valamilyen játékod? – pillant C-re, mire az bólint, és felszalad az emeletre.
– Ó, és, hogy tudd, cica - fordul Da Cl felé -, nem árultam el, mi van a puttonyomban. Jobban szeretek meglepetést okozni… – telt ajka féloldalas mosolyra húzódik.
– Ha a rénszarvasos lábtyűdre gondolsz – pislant Cl a srác zoknis lábára -, akkor sikerült.
Nyereményjáték
 
A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

Figyelem! A mai napon Da személyét kell kitalálnotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése