2013. december 17., kedd

Blogturné Karácsony - 17. napMi az a Blogturné Karácsony? 

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!
Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)
S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunkat "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!December 17. - Még 7 nap van karácsonyig


-   Én lefogadom, hogy ebben a szobában nagyobb a C19H28O2, azaz a tesztoszteron per légköbtméter, mint az elviselhető lenne – vág közbe flegmán M.
-   Mennyit teszel rá? – kérdezi csillogó szemmel Ca.
-   Sajnálom, lehet, hogy miattam érzed így – szólal meg szégyenlősen O. – A személyes kisugárzásom teszi. Pedig most még csak önmagam vagyok. Látnotok kellett volna, amikor Dzsingisz kán voltam, vagy Zorro! – egy pillanatra elmereng, és arra a sok pudli lányra gondol, aki akkor futott utána, amikor fekete szemkendőt viselt. – De a legnagyobb sikerem kétségtelenül boszorkánymesterként volt. Csak mire kimostuk a bundámból azt a rengeteg csillámport, meg flittert…
   Ám mielőtt O folytathatná a mesélést, odakintről dörömbölő basszus hangja szűrődik be, és kerekek csikorognak, miközben lefékez egy luxusautó. Néhány másodperccel később egy sötét hajú srác jelenik meg a bejáratnál, bal kezében, a mutató- és középsőujja között dobverőket forgatva.
-   Látom már vártatok – int a tárva-nyitva felejtett ajtóra, majd behajtja maga mögött. – Hű, ez kicsit kotyog…
-   Szia, Ka! – csicsergi C. – Azt hittem, már nem jössz, előbbre vártalak.
-   Bocsi, de… melóztam.  Muszáj volt előre dolgoznom, hogy kibírjam az ünnepeket – feleli, és egy laza mozdulattal a farzsebébe csúsztatja dobverőit. – Tudod, milyen apa…
-   C, ugye ő nem az, akire gondolok? – fordul M aggodalmas képet vágva a húga felé.
   Eközben a szoba túlsó felében heves vita alakul ki, amire mindenki felfigyel, s C így sikeresen elkerüli a válaszadást.
  Veletek meg mi történt? – kérdezi Cl Da-tól.
  Semmi.
  Kétlem, hogy a csaj a semmi miatt néz ki úgy, mint egy forrásban lévő teáskanna. Az ég szerelmére, füstöl! – mutat rá a nyilvánvalóra R. J bőre vörösen izzik, orrából pedig füstfelhő gomolyog fel.
  Hozzam a poroltót? – szólal meg K kézségesen, de De elmagyarázza neki, hogy semmi szükség a készülékre. 
   Da, komolyan, mit csináltatok, ami miatt J ilyen állapotba került? – veszi át a szót C.
  Megakartam nézni, azt a szerencsétlen, borostyánból készült tojást a szekrény tetején, erre ez a hibbant nőszemély átváltott házi gyíkba, és elkezdett kioktatni arról, hogy hozzá ne merjek érni, és egyik percről a másikra ilyen lett.
  Hű, C, ha előre szólsz, hogy a buli hőfoka az egekbe hágott, biztosan, jobban sietek – nevet fel Ka.
  Hőfok? – emeli fel B az asztalról a fejét. – Valaki forrást és hőfokot mondott? – majd azzal a lendülettel visszahanyatlik az asztallapra. – A bort ne felejtsétek el felforralni! 

Nyereményjáték
 
A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

Figyelem! A mai napon Ka személyét kell kitalálnotok!

3 megjegyzés:

  1. Úgy érzem én nem vagyok jóba a zenészpalántákkal... O.o Már jó pár napja agyalok, kutakodok, de sehogy se akarok erre rátalálni... O.o

    VálaszTörlés
  2. Én is napok óta keresem, de egyik blogturnés könyvben sem találtam meg.

    VálaszTörlés