2013. december 20., péntek

Blogturné Karácsony - 20. napMi az a Blogturné Karácsony?

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunkat "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!

December 20. - Még 4 nap van karácsonyig  

A robot távozása után a vendégek egy része meglepetten néz össze. Fogalmuk sincs róla, ki vagy mi volt az iménti látogató, de abban szinte mindannyian egyetértenek, hogy jobban jártak, hogy odébbállt. Egyedül M vág fancsali képet.
–  Miért nem állította meg valaki? – kérdezi bosszankodva. – Van fogalmatok róla, mekkora mázlink volt?!
–  Haver, neked megártott a huzat – kontrázik Al.
  De M meg sem hallja a többieket, fel-alá járkál a meleget sugárzó kandalló előtt, miközben újra és újra elképzeli, milyen fantasztikus lett volna, ha meg tudta volna vizsgálni azt az emberbőrbe bújtatott szerkezetet.
–  Feltétlenül ösvényt akarsz sétálni a szőnyegbe? – szól M-re R, mire a srác csak vállat von, és folytatja tovább. – Emberek…
–  Mi lenne, ha játszanánk valamit? – veti fel Cl.
–  Mit akarsz játszani, cica?
–  Erre én is kíváncsi vagyok – szól közbe felvont szemöldökkel Ka.
  Cl mit sem törődve a fiúk pimaszkodásával, C-hez tipeg, és a fülébe súgja az ötletét, mire a kislány hevesen bólogatni kezd, és int a lánynak, hogy kövesse.
  Az asztal mellett álló székekhez sétálnak, és egy körbe húzogatják őket, egymásnak háttal. Miután végeznek, Cl beavatja a többieket is a tervébe, és azok kedvéért, akik nem hallottak még a székfoglalós játékról, elmagyarázza a szabályokat.
–  Hány évesek vagytok? Tíz? – hőbörög Al. – Asszem én inkább kimaradok…
  Az alvó B-n és a szivarozó W-n kívül mindenki felsorakozik a székek elé, még Al is beadja a derekát, C kiskutyaszemei láttán. De önként magára vállalja a feladatot, hogy ő lesz a székfelelős, és beáll a mögéjük kialakított óriási üres körbe.
  Elindul a zene, és megkezdődik a játék. A fiúk, és a lányok óvatosan haladnak körbe-körbe, gondosan ügyelve arra, hogy ne távolodjanak túl mesze a székektől. Először Mr. N esik ki, majd őt követi A, Ci és J.
  Megkezdődik az ötödik kör is, ám mindenki egyre taktikusabb, az eddigieknél is lassabban sétálnak, O pedig igyekszik testével egyszerre két helyet is elfoglalni, biztos, ami biztos alapon.  W két szívás között a lejátszó stop gombjához nyúl, és elhalkul a zene. Al nagy lendülettel, és önelégült mosollyal az arcán közelíti hátsóját a székhez, de De egy hirtelen mozdulattal hátrarántja, és a srác lehuppan a földre. Óriási nevetés tör ki a társaságban.
–  Mi a francot csinálsz?
–  Hupsz, bocsi. Elfelejtettem kihúzni egyet, és a szabály, az szabály…
–  És te pont az enyémet találtad meg? Simán megnyerhettem volna! Ez így nem fair!
–  Hány éves vagy, tíz? – vág vissza Cl a fiú saját szavaival.
–  Elnézést, azt hiszem, rossz helyen járok – jelenik meg egy sápadt bőrű lány az ajtóban. Vörös haja ünnepi kontyba van rendezve. Karcsú testét világoskék estélyi ruha fedi. Több száz gyémánt csillog rajta. Fűzőrésze szorosan hozzásimul felsőtestéhez, szoknyája pedig fodrokban omlik a padlóra.
–  Ejha! – füttyent egyszerre Da és Ka.
–  Annyira talán mégsem rossz ez a hely – húzódik mosolyra a lány szája. – Am vagyok, sziasztok!
–  Meseszép vagy! – C közelebb ugrál a lányhoz, megfogja a kezét és magával húzza a melegséget, és finom, süteményillatokat árasztó szobába. – Pont, mint egy hercegnő!
–  Egyetértek – suttogja halkan D, majd előrántja a visszakapott fésűjét, és megigazítja a haját.
–  Attól elég messze állok… jelenleg – mondja bánatosan Am. – De úgy látom, régebben rossz jelentkezési lapot töltöttem ki. Inkább ebbe a versenybe kellett volna jelentkeznem.
  Am végigméri a szoba különböző pontjain jelenlévő férfiakat, tekintete hosszasan elidőzik Da-n, Ka-n, Al-on, K-n, A-n, Ch-n, és R-en, végül megállapodik  D-n. – Micsoda választék…
–  Eszedbe ne jusson K közelébe menni – sziszegi De.
  Ca előkapja a füzetét.
–  Akartok fogadni, hogy melyik csaj győz?
–  Öt perces menet, és a fekete tincses lány nyer. – R Ca kezébe nyom néhány bankjegyet.
–  Nem lesz itt semmilyen bunyó - szólal meg Am.
–  Újabb fogadás: melyik srác lesz a nagy Ő?
–  Én magamra tennék két puszedlit – vakkantja O, és kihúzza magát.
  B közben megébred, hunyorogva mered a többiekre.
–  Hova lett a Terminátor? Ugye piáért ment? Már mind elfogyott – lóbálja meg a whiskys üres üveget. - Hukk. Hoppá, bocsika, egy egészen kicsikét a fejembe szállt a tea. Viszont meg kell, mondjam, hogy egész tűrhetően alkul, alkula, alakula, aaa… alakul ez a buli.

Nyereményjáték
 
A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

Figyelem! A mai napon Am személyét kell kitalálnotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése