2013. december 5., csütörtök

Blogturné Karácsony - 5. nap


Mi az a Blogturné Karácsony? 

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!


A naptárunkat "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!


December 5. - Még 19 nap karácsonyig


Az ajtó hangos koppanással vágódik a falnak, elnyomva a csengő dallamosan csilingelő hangját, s egy fekete köpenyes idegen jelenik meg a nyílásban.
–  Fenség, meglehet, hogy elfeledkezett az én meghívómról, noha kötve hiszem, azok után, hogy velem pakoltatta meg a szekere hátulját – lihegi a kapitány.
  D felnevet és a pohara után nyúl. Lassan, kiélvezve minden percet, míg barátja kissé zabosan a fagyöngy alatt toporog, kortyol néhányat, majd kézfejével megtörölve száját így szól hozzá:
–  Egy kis testmozgás neked sem árt, drága barátom. Ellenben viselkedhetnél illendően – int körbe a szobában, jelezve, hogy a társaságban hölgyek is vannak.
  A magas idegen orra alatt dörmögve lecsúsztatja fejéről csuklyáját, végül teljesen leveti a köpenyt.
  C megbabonázva figyeli a rövid, gesztenyebarna hajú kapitányt. Rég látta utoljára, és ezalatt az idő alatt teljesen elfeledkezett arról, mennyire magas és izmos. Lehet, hogy a legtöbb mesében a királyfiért sóhajtoznak a lányok, de az biztos, hogy ez a kapitány könnyen versenyre kelhetne velük – gondolja. Fiatal, de nem vak.
–  Azannya! – kiált fel B, miután hátrapillant és észreveszi a még mindig az ajtóban posztoló alakot. – Jó ez a vodka! Igen csekélyke mennyiség után ilyen látványt… Kérek még egy kört!
–  Gyere, foglalj helyet – szól M nem törődve az asszonnyal. – A köpenyedet meg dobd csak…
  Azonban M már nem tudja befejezni mondanivalóját, a kapitány ledobja az első, útjába kerülő székre a fekete anyagot, és megindul az asztal felé. D-hez érve kihúz egy széket és lehuppan rá.
–  Tessék, szedd rendbe magad – nyújt át D egy fésűnek látszó tárgyat, mellyel korábban jómaga is megigazította hajkoronáját. – Úgy nézel ki, mint aki idáig futott.

 

Nyereményjáték


A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

Figyelem! A mai napon a kapitány személyét kell kitalálnotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése