2021. december 11., szombat

Disney - Micimackó 5 perces történetek


A Kolibri Kiadó ismét a Százholdas Pagonyba repít el minket legújabb kötetével, ahol néhány rövid történet erejéig újra találkozhatunk kedvenc csacsi, öreg medvénkkel és barátaival. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!
 
 
Disney: Micimackó - 5 perces történetek
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634378372
Oldalszám: 196 oldal
Fordító: Wohl Anita

Fülszöveg:
Üdvözlünk a Százholdas Pagonyban! Vegyél részt Micimackó születésnapi zsúrján, segíts megtalálni Nyuszi jókedvét, és játssz Zsebibabával! Ezt a kedvenc mesehőseidről szóló, 5 perces, rövid mesékből álló gyűjteményt bármikor olvashatod: alvás előtt, útközben, vagy amikor csak kedved tartja. Fantasztikus kalandokban lehet részed Micimackó elbűvölő világában, amelyek megédesítik az álmodat!

Saját véleményem:
Micimackó és barátai gyermekkorom meghatározó alakjai. Emlékszem, hogy miniénem minden egyes reggel, örömmel vegyes izgalommal huppant le a kanapéra, csak hogy megnézhessen néhány részt az akkoriban futó sorozatból, melynek epizodikus jellege rendkívül hasonlónak mondható ehhez a kötetéhez. Épp ezért alig vártam, hogy - immár felnőttként - újra a Százholdas Pagonyban kalandozhassak kedvenceim oldalán, ahol a barátaim már vártak reám. 
És ha most azt gondolnátok, üres frázisokat pufogtatok, elárulom, hogy nem. Abban a pillanatban, amint kinyitottam ezt a gazdagon - nem mellesleg mesehűen - illusztrált, minden ízében gyönyörűséges könyvet, megtörtént a csoda: visszaváltoztam kislánnyá, elolvadt körülöttem a valóság és képzelet közti határvonal, én pedig pillanatok alatt ott találtam magam Micimackó, Malacka, Tigris, Nyuszi, Füles, Zsebibaba, Kanga, Bagoly és Róbert Gida társaságában.

A Micimackó 5 perces történetekben tizenöt humorral és tanulsággal átitatott történet várja az olvasót, s invitálja olyan kalandokba, mint Nyuszi jókedvének vagy Tigris ugrabugrálási képességének keresése, de akad itt még kincsvadászat, ottalvós buli, ráadásul arra is fény derül, milyen az, amikor Fülest nem éri semmiféle baj. E rövid kis mesék során - Ürgét leszámítva - mindenki megkapja a maga  rivaldafényét, de persze közös mókából sincs hiány.
Legyen szó karakter-fókuszált vagy csoportos történetről mindegyik úgy van felépítve, hogy jellemeze az adott állapotot, vagyis amikor egyik vagy másik szereplő lép előtérbe, akkor a mese kialakítása és üzenete teljes mértékben az adott karakterhez idomul - Malackánál ilyen a félelem, Zsebibabánál az anyával és a szabályaival való dacolás, Nyuszinál a munkamánia, Tigrisnél az ugrálás, Fülesnél az örök méltatlankodás, Bagolynál a tudálékoskodás, Micimackónál a mézmánia. Míg a közös történetek leginkább a barátságra és az összetartás erejére fókuszálnak.
Nem véletlen, hogy kilencvenötödik születésnapjához érve, a Micimackó mindmáig töretlen sikernek örvend. Generációk nőttek és nőnek fel ezen az édes-kedves, kissé ugyan bugyuta, mégis végtelenül bájos történeten. A Micimackó mesékből végtelen szeretet árad, és ezt tökéletesen átadja ez a kis mesegyűjtemény is, ami felnőttként és gyerekként egyaránt élvezetes. Sőt, a hozzám hasonló Micimackó rajongóknak elárulom, hogy még a könyv nyelvezete is igazodik a mesefilmekéhez - könnyű a szereplők valódi hangját kihallani belőle. Számomra ez utóbbi hatalmas pluszt adott.
Egyszóval a Disney - Micimackó 5 perces történeteknek minden gyerek és Micimackó rajongó polcán ott van a helye. Kívül-belül gyönyörűséges gyűjtemény ez, aminek egyetlen hátránya, hogy nincs végtelenítve, így előbb-utóbb sajnos elfogynak benne a mesék.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Füles, Nyuszi, Tigris - de igazából mindenki
Kedvenc mese: Nyuszi jókedvének keresése, Füles jókedve és a Kincsvadászat
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Micimackó univerzum
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Játékunk során az egyes állomásokon a Micimackó mesék egy-egy karakterének képzeletbeli mondatát találjátok. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy kitől származhat a mondat, és a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“Szeretem a makkpitét és festést, viszont egy icipici állat vagyok, aki sok mindentől fél.”




Nézzetek be a többi állomásra is

12/06 Veronika’s Reader Feeder
12/08 Utószó
12/10 Dreamworld
12/12 Könyv és más
12/14 Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése