2021. december 15., szerda

Marvel: Bosszúállók - Szereplők nagykönyve


A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel: ​Bosszúállók – Szereplők nagykönyve című gazdagon illusztrált kötet. A könyv bemutatja a Bosszúállók alapító tagjait, a rendhagyó karaktereket és a leghalálosabb ellenségeiket. A könyvben több mint kétszáz karakter mutatkozik be. A lapokon a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak munkái köszönnek vissza, melyek mellett részletes összefoglalót találhatunk a szereplők eredettörténetéről, képességeiről és tulajdonságairól. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök és ellenségeik világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyeremény könyvet.
 
 
Marvel: Bosszúállók - Szereplők nagykönyve
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634378693
Oldalszám: 208 oldal
Fordító: Sepsi László

Fülszöveg:
Ismerd meg a Föld legnagyobb hőseinek szövetségeseit és ellenségeit! Ebben a gazdagon illusztrált, hivatalos útmutatóban több mint kétszáz Bosszúállók-karakter mutatkozik be, többek között a közkedvelt Pókember, a mágia mestere, Doktor Strange, valamint Thanos, az őrült titán és Loki, a csínytevés istene.
A könyv oldalain a Marvel Comics legkiválóbb illusztrátorainak munkái köszönnek vissza, melyek mellett részletes összefoglalót találsz a szereplők eredettörténetéről, képességeiről és tulajdonságairól. Pillants bele a Bosszúállók mozgalmas, örökké változó világának legfrissebb eseményeibe!

Saját véleményem:
Marvel rajongóként nagyjából minden érdekel, ami ehhez az univerzumhoz köthető - főként akkor, ha az MCU-ról van szó.
A Comics vonalon sajnos kevésbé vagyok jártas, ám amikor lehetőségem adódik rá, igyekszem pótolni ebbéli hiányosságaimat. A Bosszúállók - Szereplők nagykönyve viszont éppen ezért annyira szuper: a hozzám hasonlóak könnyen megismerkedhetnek a Föld legnagyobb hőseivel és gonosztevőivel. 
 
E gazdagon illusztrált (nem mellesleg szépen kidolgozott) kötetben több száz Marvel hős és bűnöző tűnik fel. Mindegyikük számára egy oldal áll rendelkezésre a bemutatkozáshoz, ami egy rövid élettörténetből, néhány funfactból, és egy főbb tulajdonságokat/alapadatokat összefoglaló listából áll, illetve az oldal alján láthatóak különféle erőértékek is az adott karakterhez igazítva.
Az alapadatok által megtudhatjuk az illető valódi nevét, foglalkozását, bázisát, magasságát, súlyát, szem- és hajszínét, képességeit, szövetségeseit és ellenségeit, míg az erőértékek energiakisugárzás, erő, ellenálló képesség, harci jártasság, intelligencia és gyorsaság szerint osztályozza őt egy egytől hétig terjedő skálán. Rövid, ámde velős összefoglalókról van szó, ami bőségesen elegendő az alapszintű jártasság elsajátításához. 

Nem lehet azonban elégszer kihangsúlyozni, hogy ez a könyv a képregények világához igazodik, mind illusztrációjában, mind tartalmában. Ez egyben rengeteg eltérést is jelent az MCU-hoz képest, hisz sok esetben nagyon más utat járnak be adott karakterek, és egészen más kapcsolatrendszerrel rendelkeznek. Ha viszont képesek vagyunk ettől eltekinteni, vagy egészen egyszerűen csak rajongunk a képregényes Marvel világért, akkor egy szuper összefoglalót foghatunk a kezünkbe, ami önmagában és a nagy egészet tekintve is számos érdekességgel tud szolgálni. Ráadásul a gazdag illusztrációknak köszönhetően többféle perspektívából is megszemlélhetjük kedvenceinket - vagy momentán bármelyik másik karaktert. 
Mindent egybevetve, szívből ajánlom a Marvel: Bosszúállók - Szereplők nagykönyvét, ha rajongók vagytok, vagy szeretnétek jártasságot szerezni ebben a komplex világban, és megismerni minden hőst és antihőst, legyen az éppen Thor, Fekete özvegy, Skarlát boszorkány, Loki vagy a fiatal Bosszúállók valamely tagja, netán egy vérszomjas főgonosz.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Skarlát boszorkány, Fekete özvegy, Loki, Űrlord, Vasember
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Marvel
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzumot. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott kötetet.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Hogy veszíti el Thor a Ragnarökben a Mjölnirt?




Nézzetek be a többi állomásra is

12/09 Csak olvass!
12/11 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/13 Hagyjatok! Olvasok!
12/15 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése