2023. december 18., hétfő

Legyél te is Wednesday!


A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Legyél te is Wednesday! c kötet. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a lenyűgözően szellemes és sötét útmutatót, mely segít, hogy kedvenc karakterünk bőrébe bújhassunk - akár képzeletben, akár a valóságban is. Legyen szó táncról, öltözködésről, sminkről, vagy különféle tesztekről, ebben mindent megtalálsz!
Tartsatok hát velünk, ismerjétek meg a kötetet és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott egy példányát!
 
 
Hannah Cather: Legyél te is Wednesday!
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635994441
Oldalszám: 96 oldal
Fordító: Tót Barbara

Fülszöveg:
A sötétség királynője benned is ott él!
Lépj be Wednesday Addams borzongató és lenyűgözően sötét, gótikus világába ennek a nem hivatalos útmutatónak a segítségével! Ismerd meg az Addams család tagjait, a Wednesday című sorozat főszereplőjét, Jenna Ortegát, és tudj meg mindent a "wednesdaységről"! Építsd fel a saját monokróm világodat goth stílusú könyvek, filmek, zenék segítségével, inspirálódj Wednesday szellemességéből és bölcsességéből, tanuld meg az ikonikus tánc lépéseit, és öltözz, sminkelj, főzz úgy, ahogy (rém)álmaidban sem gondoltad volna!
"Wednesday ádáz, nem fél semmitől, nyelve tüzes ostor, az esze pedig borotvaéles. Gyilkos visszaszólásokkal és tökéletesen célzott kegyelemdöfésekkel fegyverkezett fel, szavai mérgeznek, akár a skorpió tüskéje, szívében pedig jeges, kietlen pusztaság honol. A kitaszítottak között is kitaszított... na nem mintha ez érdekelné."

Saját véleményem:
Noha a Wednesday rajongás tavaly öltött igazán nagy mértéket, az Addams family évtizedek óta ikonikus része a popkultúrának. Részben én magam is rajtuk nőttem fel, már kislányként is teljesen odáig voltam ezért a fura családért - különösen Wednesday karakteréért. És talán ez, a múltban megágyazott alap kellett ahhoz, hogy az előző évben akkorát robbanjon Tim Burton horrorvígjátéka. Na meg Jenna Ortega fergeteges alakítása. Nem csoda hát, hogy a világ azóta is Wednesday-lázban ég!

"Néha megesik, hogy az ártatlannak tűnő vadak a legveszélyesebbek. Nincs szükségük agyarakra vagy karmokra. A sötétben várakoznak észrevétlenül."

A Legyél te is Wednesday! tulajdonképpen egy gazdagon illusztrált, mindenféle tippekkel ellátott útmutató, ami segít - fejben vagy gyakorlatban - elmélyülni kedvencünk karakterében, szuper tippeket ad arra vonatkozóan, miként tudunk mi magunk is egy kicsit wednesdayesedni. Ehhez egészen pontosan negyvennégy pont áll az olvasó rendelkezésére, amik között találunk különféle teszteket, zene-, film- és könyvlistákat, családfát, recepteket, karakterlapokat, smink- és divattippeket, mi több, a sorozat ikonikus táncjelenetét is megtanulhatjuk step by step módon. Szóval tényleg minden adott ahhoz, hogy ha csak rövid időre is, de elmerüljünk Wednesday gótikus világában. 
Vannak olyan elemek, amikkel tudnék vitatkozni (például nem gondolom, hogy Wednesday beválogatná az Alkonyatot vagy az Eleven testeket a legjobb tinigoth filmek listájára), ám ettől függetlenül szórakoztató kis kötetről van szó, ami jól leképzi a karaktert körbelengő sötét hangulatot. Az egész kalauz mind színvilágában, mind ábráiban, mind pedig atmoszférájában elég borongós-darkos, ami jól passzol az Addams family jelenséghez.
Az én kedvenceim egyértelműen a tesztek lettek. Valamiért imádom az ilyen jellegű, derítsd ki ki lennél feladványokat, még úgy is, ha nem feltétlenül van alapjuk. Ráadásul ezek a kis feladványok jól oldják a komolyabb témák sorát, játékosságot hoznak az olvasásba, az embernek van ideje picit lazítani mielőtt a rengeteg infótól megfájdulna a feje.

Mindent egybevetve tehát úgy vélem, a Legyél te is Wednesday! egy szórakoztató, játékos útmutató, olyan kalauz, amiben a fiatalabb korosztály simán el tud merülni néhány órára. Illetve Wednesday rajongók esetében is jó kis éke lehet a polcnak, már csak a benne rejlő fotók és különféle infómorzsák alapján is. Leginkább úgy tudnám jellemezni, mint egy goth tinimagazint, amibe wednesdayesen kifacsart, sötét tippek, cikkek, feladványok és receptek vannak. S ilyetén akár tematikus bulikhoz, halloween partihoz is megfelelő választás lehet.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Wednesday
Kedvenc jelenet: tesztek
Negatívum: vannak anti-Wednesdayes részei
Borító: 5/5
Sorozat:
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Netflix sorozat szereplóit. Összekevertük az ikonikusabb karakterek neveit (kereszt- és vezetéknév), nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


DENI NICSLIAR




Nézzetek be a többi állomásra is

12/18 Dreamworld
12/19 Readinspo
12/20 Csak olvass!
12/21 Könyv és más
12/22 Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése