2023. december 10., vasárnap

Sabrina Jeffries, Madeline Hunter, Mary Jo Putney - Karácsonyi csók


Sabrina Jeffries Hercegi kör sorozatának kiegészítő kötete jelent meg októberben a General Press Kiadónál: Karácsonyi csók címmel. A kötetben szereplő három karácsonyi novella társszerzői Madeline Hunter és Mary Jo Putney. Fedezzétek fel velünk, hogy a méltán népszerű történelmi romantikus szerzők hogyan varázsolnak szerelmet egy vidéki fogadóban rekedt társaság hölgyei és urai között, melyhez a hóban és érzelmekben gazdag karácsony teremt hátteret. A játékunk megfejtéséért cserébe akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát a Kiadó felajánlásában.
 
 
Sabrina Jeffries, Madeline Hunter, Mary Jo Putney: Karácsonyi csók
 
Kiadó: General Press
ISBN: 978963452794
Oldalszám: 304 oldal
Fordító: Pejkov Bolán

Fülszöveg:
Madeline ​Hunter: Váratlan csók
Jenna Waverly karácsonykor mindig bezárja a fogadóját, hogy pár napot pihenhessen az egész éves munka után. Egy hóvihar azonban keresztbe húzza a számításait. Nem elég, hogy egy öntudatlan férfira bukkan a birtokán, de számtalan menedéket kérő idegen is megjelenik a küszöbén.
Sabrina Jeffries: Megkésett csók
Köztük van Konrad Juncker, a híres színműíró, és Flora Younger, egy vikomtesz társalkodónője. Ők ketten egykor nagyon közel álltak egymáshoz, míg a férfi árulása össze nem törte a lány szívét. Vajon a véletlen találkozás segít abban, hogy visszataláljanak egymáshoz?
Mary Jo Putney: Varázslatos csók
A szintén a vendégek között lévő Kate Macleod mélységesen megdöbben, amikor rájön, hogy az egyik menedéket kérő nem más, mint az a férfi, aki sok évvel ezelőtt kimentette egy szorult helyzetből Indiában, és feleségül vette. Most csupán pár napjuk van arra, hogy eldöntsék, a hirtelen fellobbanó vonzalom elegendő-e ahhoz, hogy házasok maradjanak…
Ebben a kötetben három írónő egy-egy szívmelengető karácsonyi történetét veheti kézbe az olvasó, három párról, akiknek a sorsa ugyanabban a fogadóban kerül válaszút elé.

Saját véleményem:
Mindig jó érzéssel tölt el, ha történelmi romantikus regényt olvashatok. Hát még akkor, ha annak központi eleme a karácsony! 

"– Az élet nem arról szól, hogy az egyszerűbb utat válasszuk, hogy elkerüljük a lelki sérüléseket."

A kiadó jóvoltából volt már szerencsénk egy novelláskötethez, azonban a Karácsonyi csók egészen más, mint az átlagos antológiák. Ebben a könyvben három összefüggő kisregény kapott helyet, amik mind egy helyen és időben játszódnak. Összekötő elemük egy bizonyos téli hóvihar, ami arra készteti a haza- vagy másokhoz utazókat, hogy betérjenek a legközelebbi fogadóba. Csakhogy Jenna Waverly minden év karácsonyán bezárja kis fogadóját, hogy kipihenhesse korábbi fáradalmait. Ám a viharnak köszönhetően kénytelen ezen álláspontján változtatni, s menedéket nyújtani az arratévedőknek. Arra azonban egyik vendég sem számít, hogy ez a röpke kis kitérő gyökeresen megváltoztatja majd életüket, és nem csak abban a tekintetben, hogy önmagukat kell ellátniuk. 

A Karácsonyi csók Sabrina Jeffries Hercegi kör sorozatának kiegészítő része, de ettől függetlenül bárki számára értelmezhető önállóan is. Annál is inkább, mert ez tényleg egy zárt kis fogadóra összpontosul, ahol meglehetősen érdekes karakterek és karakterutak kerülnek bemutatásra. 
Az egyik novellában egy áruló színműíró és egy összetört szívű vikomtesz társalkodónőjének újbóli találkozásáról olvashatunk, de akad itt olyan páros is, aki hét esztendővel korábban, egy menekítési akciónak hála, véletlenül hivatalosan is férj-feleség lett, és persze nem hiányozhat a sérült és ápolója románca sem. Drámából, szenvedélyből, fülledt románcból, na meg hamisítatlan karácsonyi hangulatból nincs hiány.

Szóval, ha kedvelitek a történelmi romantikus zsánerét, és szeretnétek valami rövid, de élvezetes, perzselő, hanfulatos könyvet, akkor szívből ajánlom. Akár önállóan, akár a sorozat részeként is olvasható. 


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: -
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Hercegi kör
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Három szerző - három állomás, a feladatotok az, hogy találjátok ki, az adott állomáson melyik szerző népszerű sorozatának címét adtuk meg, és írjátok be a nevet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Halstead Hall bajkeverői




Nézzetek be a többi állomásra is

12/06 Kelly és Lupi olvas
12/08 Betonka szerint a világ…
12/10 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése